ImmoLand
ro     en     de


Log in | Cont nou | Parola uitata?
4.4281
3.4597

   Catalog firme     Director Web     Despre ImmoLand     Casa si gradina
» INDEX


Bancile mai au 1 mld de euro pentru Prima Casa

Bancile mai au la dispozitie fonduri de circa un miliard de euro pentru programul Prima Casa. Astfel garantiile de stat neutilizate sunt de 500 de milioane de euro, iar pentru aceasta a patra faza a programului, statul si bancile contribuie in mod egal la garantarea creditelor. " Daca se pastreaza actualul ritm de primire a dosarelor, care a fost in decembrie 2011 de 100 de dosare pe zi, estimez ca plafonul de garantii din Prima Casa se va epuiza spre sfarsitul anului’, a spus Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Impactul noului regulament: ramai fara imprumut daca accesai si un credit de nevoi pentru avans

Odata cu implementarea, in primele luni ale anului, a noului regulament al BNR privind creditarea persoanelor fizice, ponderea celor care acceseaza un credit ‘Prima Casa’ ar putea creste. Asta deoarece noile norme, care impun conditii mai dure de creditare, nu afecteaza si programul guvernamental.

Insa exista si dezavantaje- indirect, regulamentul va avea un efect asupra unora din debitorii din ‘Prima Casa’. Mai precis, este vorba de cei care isi asigurau avansul de cateva mii de euro printr-un credit de nevoi personale. Potrivit noilor norme ale BNR, persoanele care vor sa acceseze un credit de acest tip in valuta nu il vor mai putea obtine fara garantii.

In schimb, au explicat pentru EVZ specialistii din piata, acestia pot lua usor un credit in lei, negarantat, si pe o perioada de maximum cinci ani. Potrivit lui Traian Stancu, directorul comercial al brokerului de credite Kiwi Finance, daca in prezent creditele de consum pe termen de zece ani au o valoare medie de 6.000 de euro (echivalent in lei), dupa intrarea in vigoare a noului regulament, suma care va putea fi accesata se va reduce la 4.000 – 4.500 de euro (echivalent in lei), pe maximum cinci ani.

sursa: Bankinknews.ro

Autor: Bankingnews.ro
Sursa: Bankingnews.ro
Data adaugarii: 27.01.2012
Vizualizari: 6729

Citeste toate articolele
Link-uri sponsorizate

Mobilier Lemn Bonclara
Bonclara produce la comanda mobilier din lemn pentru dormitoare, bucatarii, sufragerii dar si birouri sau chiar ambarcatiuni. Producem deasemenea si usi de lemn de interior si porti de lemn de exterior, traditionale sau contemporane. Vizitati situl

Case la cheie la comanda
Case ecologice la comanda, proiecte pentru orice buzunar!

Coron IMOBILIARE
imobiliare
Articolul saptamanii
Renderthing - studio de arhitectura, design interior si grafica 3D
Renderthing este un studio de arhitectura, design interior si grafica 3D. Echipa este formata din arhitecti, designeri si graficieni si reprezinta o fuziune a mai multor firme de specialitate. Infiintata in toamna anului 2008 , Renderthing a prins aceasta perioada grea prin care trece si segmentul imobiliar. Prin noutatatea, seriozitatea si calitatea lucrarilor incercam sa limitam efectele crizei. Renderthing vine pe piata cu un concept nou

Parteneri media
Anuntul Imobiliar
Ziar cu anunturi imobiliare din Bucuresti si provincie. Poze, schite, legi, agentii imobiliare, particulari.
NewsChannel.ro - publicatie online de busines
NewsChannel.ro este un site informativ ce se adreseaza oamenilor din mediu business oferind acestora articole din domeniile Finante/Banci, Tehnologie & IT, Media/Advertising, Legislatie, E-Business
Roarhitect.ro - comunitatea online de arhitecti si designeri
Roarhitect.ro este o comunitate online de arhitecti si designeri din Romania, cu peste 150 de firme de arhitectura inregistrate si o baza de date ampla, de aproximativ 10 000 de firme de arhitectura, design, urbanism si peisagistica.
Cele mai vizitate articole
aici
ImmoLand
Apartamente
vanzare, inchiriat, cereri

Case & Vile
vanzare, inchiriat, cereri
Spatii    depozite, birouri,
comerciale, industriale, productie

Terenuri
case, industriale, agricole
Hoteluri

Pensiuni

Ferme
© ImmoLand 2004 - 2017. Toate drepturile rezervate. Termeni si Conditii

site realizat de XWD Sibiu

      Europe Real Estate Directory