ImmoLand
ro     en     de


Log in | Cont nou | Parola uitata?
4.4281
3.4597

   Catalog firme     Director Web     Despre ImmoLand     Casa si gradina
» INDEX


Optimism pe piata de retail: dezvoltatorii vor sa inaugureze 15 centre comerciale in 2012

Bucuresti – 6 proiecte, 300,000 mp de spatii comerciale

Piata mall-urilor din capitala ar putea intra pe crestere daca dezvoltatorii vor gasi resurse sa finalizeze cele 6 proiecte aflate in standby. Investind peste 300 mil Euro doar in achizitia de terenuri in perioada boomului imobiliar, dezvoltatorii spera ca anul acesta sa inceapa lucrarile de constructii pentru proiectele lor. Odata cu finalizarea acestor poiecte numarul mall-urilor din Bucuresti va ajunge la 20, adica unul la fiecare 100.000 locuitori.

Mall-urile vor fi ridicate in zona de Nord a Bucurestiului , Floreasca si Bucurestii Noi dar si in zona de Est , Titan, Colentina si Pantelimon.

Cel mai avansat proiect in acest moment este ParkLake Plaza, lucrari incepute in toamna anului trecut.

Celelalte 5 proiecte sunt: Mega Mall (Pantelimon - Electroaparataj), Victoria City (Bucurestii Noi - Textila Dacia), Colentina Mall (Helitube), Promenada Shopping Center (Floreasca), AFI Palace (Laromet - Bucurestii Noi).

In Iasi, dezvoltatorul Iulius Group, va inaugura in aprilie 2012 Palas Iasi. Proiectul este de fapt un complex urbanistic alcatuit din 54300 mp de spatii comerciale, birouri clasa A, apartamente si spatii hoteliere. Investitia s-a ridicat la cca 260 mil Euro

 In Deva dezvoltatorul Belrom spera ca anul acesta sa inaugureze proiectul ce dateaza inca din 2009 si stagnat din cauza crizei economice.

European Retail Park Deva va avea cca 26600 mp de spatii comerciale si va cuprinde un hypermarket Carrefour, spatii comerciale pentru firmele Bricostore, Media Galaxy, Steier si Proges, un complex Cinema City, precum si Promenada, un mall incorporat ce ar fi oferit posibilitati multiple de petrecere a timpului liber. Investitia in acest proiect a fost de cca 70 mil euro.

In Oradea anul acesta se vor finaliza doua extinderi la ERA Shopping Park si Prima Shopping Center.

ERA Shopping Park, beneficiind de o investitie totala de 80 milioane de euro, la finalizare va avea o suprafata inchiriabila de 62.000 mp. Cea de-a treia faza operationala a proiectului ERA Shopping Park va cuprinde unitati separate (big box) de mari dimensiuni, pe o suprafaa de 5.000 de mp, ce urmeaza sa fie deschise in anul 2012.

Cea de-a doua faza a Prima Shopping Center dezvoltat de Oasis Development, va avea o suprafata de 13000 mp de spatii comerciale, si va cuprinde un hypermarket, un hotel si spatii de birouri.

 In Craiova, Electroputere Parc a inaugurat in toamna lui 2011 prima faza a proiectului sau ( Hipermarketul Auchan, magazinele C&A, New Yorker, LC Waikiki, Domo, Intersport, Douglas, Deichmann, Takko, Leonardo, Kenvelo, Tom Tailor, Noriel)

Etapa a doua, reprezentand nivelul de food si entertainment, magazinele H&M cele ale grupului Inditex de la parter, va deveni functionala in primul trimestru din 2012. Etapa a treia, ce include Decathlon, Media Galaxy si Norauto, se va deschide in prima jumatate a anului 2012. Centrul comercial va fi completat apoi de catre operatorul de DIY, Leroy Merlin, precum si de un cinematograf multiplex al carui operator nu a fost stabilit inca.

 In Brasov, Fondul de investitii sud-african NEPI, va inaugura constructia centrului comercial inceputa anul trecut. Suprafata construita va fi de 5.300 de metri patrati, iar pe restul terenului urmand sa fie amenajate parcari, alei si spatii verzi. Mall-ul va avea un singur etaj si este amplasat la iesirea din Brasov spre Bucuresti, langa hipermarketul Carrefour.

Acelasi fond de investitii va inaugura la Ploiesti un centru comecial cu o suprafata de 50.000 de metri patrati, complex ce va include hypermarketul Carrefour.

In Botosani deschiderea oficiala Uvertura City Mall este programata pentru trimestrul doi 2012. In acest moment sunt discutii pentru inchirierea spatiilor comerciale. Uvertura City Mall va avea 15000 mp de spatii comerciale si este dezvoltat de Moldova Universal Iasi.

In Constanta, Cora investeste cca 100 mil euro in proiectul Corall care va avea o suprafata de 150.000 mp construiti si repartizati pe patru niveluri: subsol, parter si doua etaje. Principala ancora va fi un hypermarket Cora care va avea o suprafata de vanzare de 8.000 mp. Galeriile comerciale vor avea o suprafata de peste 25.000 mp, cinematografe (3.000 mp), o zona de food court (3.600 mp) si locuri de parcare (1.500). Parcarile vor fi amenajate la subsol, la etajul doi intermediar si pe terasa imobilului. Cca 25% din suprafata centrului comercial va fi destinata unei zone de distractie.

Proiectul din Constanta este primul mall pe care Cora il construieste in Romania, urmand ca in 2012-2013 sa deschida inca 2 mall-uri la Brasov si Bacau. Constructia se va intinde pe o suprafata de 5 hectare , amplasata in zona centrala a Constantei.

  

Autor: ImmoLand.ro
Sursa: www.immo-land.ro
Data adaugarii: 08.02.2012
Vizualizari: 7141

Citeste toate articolele
Link-uri sponsorizate

Pariuri Sportive Omnibet
Omnibet este un portal online dedicat pariurilor sportive. Pariaza online pe cele mai bune meciuri.

Coron IMOBILIARE
imobiliare

Case la cheie la comanda
Case ecologice la comanda, proiecte pentru orice buzunar!
Articolul saptamanii
Renderthing - studio de arhitectura, design interior si grafica 3D
Renderthing este un studio de arhitectura, design interior si grafica 3D. Echipa este formata din arhitecti, designeri si graficieni si reprezinta o fuziune a mai multor firme de specialitate. Infiintata in toamna anului 2008 , Renderthing a prins aceasta perioada grea prin care trece si segmentul imobiliar. Prin noutatatea, seriozitatea si calitatea lucrarilor incercam sa limitam efectele crizei. Renderthing vine pe piata cu un concept nou

Parteneri media
NewsChannel.ro - publicatie online de busines
NewsChannel.ro este un site informativ ce se adreseaza oamenilor din mediu business oferind acestora articole din domeniile Finante/Banci, Tehnologie & IT, Media/Advertising, Legislatie, E-Business
Anuntul Imobiliar
Ziar cu anunturi imobiliare din Bucuresti si provincie. Poze, schite, legi, agentii imobiliare, particulari.
Roarhitect.ro - comunitatea online de arhitecti si designeri
Roarhitect.ro este o comunitate online de arhitecti si designeri din Romania, cu peste 150 de firme de arhitectura inregistrate si o baza de date ampla, de aproximativ 10 000 de firme de arhitectura, design, urbanism si peisagistica.
Cele mai vizitate articole
aici
ImmoLand
Apartamente
vanzare, inchiriat, cereri

Case & Vile
vanzare, inchiriat, cereri
Spatii    depozite, birouri,
comerciale, industriale, productie

Terenuri
case, industriale, agricole
Hoteluri

Pensiuni

Ferme
© ImmoLand 2004 - 2017. Toate drepturile rezervate. Termeni si Conditii

site realizat de XWD Sibiu

      Europe Real Estate Directory